Calderes elèctriques

CALDERES ELÈCTRIQUES


ESTALVIA EN CONSUM I MAXIMITZA EL BENESTAR DEL TEU HABITATGE

 

✓ Totalment segures
✓ Sense combustibles
✓ Control via wifi


Mattira, les calderes elèctriques més segures i fiables per gaudir del millor confort a la teva llar

La generació de calderes elèctriques modulants Mattira ha estat dissenyada per cobrir les necessitats de calefacció i aigua calenta sanitària (ACS), assegurant a l’usuari un gran confort a l’habitatge i un estalvi en consum gràcies a la modulació.

✓ Gran confort a l’habitatge

✓ Es pot limitar la seva potència

✓ Sistema segur i fiable

✓ Gestió i control wifi a través del cronotermòstat

Activa la funció de modulació per estalviar en consum i allargar la vida útil de la caldera

Les calderes elèctriques Mattira poden modular la seva potència en calefacció. Aquesta modulació permet a l’equip funcionar més temps a la mínima potència i realitzar menys operacions d’encesa i apagada, cosa que proporciona un estalvi en el consum elèctric i allarga la vida útil de les calderes elèctriques en comparació amb un sistema sense modulació. Per activar la modulació, cal la connexió d’un termòstat extern.

Fabricades a mida per a la teva instal·lació

Les calderes elèctriques Mattira estan disponibles tant per a models de només calefacció, com pera models mixtos de calefacció i aigua calenta sanitària (ACS). És possible instal·lar models murals o d’instal·lació en terra, segons les necessitats de l’usuari.

iconos-acumuladores-ahorro
iconos-acumuladores-ahorro

Les nostres calderes elèctriques es poden adaptar tant a instal·lacions monofàsiques com trifàsiques. Poden funcionar amb radiadors d’aigua o amb terra radiant, i des de fàbrica limitem la potència de la caldera en funció de les necessitats de la teva instal·lació.

Són la solució perfecta quan es requereix un sistema de calefacció central eficient, totalment segur i fiable.

Ideals per instal·lar en tot tipus d’habitatges, tant reformats com de nova construcció. Les calderes Mattira també són un sistema idoni de calefacció per a habitatges o pisos petits, ja que se’n pot adaptar la potència i d’aquesta manera no cal contractar molts kW.

categoria-calderas-electricas-mattira

Avantatges

Coneix les raons per instal·lar una caldera elèctrica a la teva llar

Modulació

Adapten de manera automàtica la potència de calefacció a les necessitats de calor de la instal·lació. Es requereix disposar d’un termòstat o cronotermòstat d’ambient exterior.

Gestió a distància

El cronotermòstat CTM Wifi permet gestionar el funcionament a distància de la caldera a través del Sistema G Control, amb l’app gratuïta Elnur Gabarron Wifi Control.

Regulació automàtica

És possible regular la temperatura d’impulsió de l’aigua en funció de la temperatura exterior de l’habitatge. Per activar-la, cal la connexió d’una sonda exterior de temperatura.

Instal·lació fàcil

La instal·lació de les calderes elèctriques Mattira es pot completar en unes hores. Inclouen una plantilla d’acer per a una fixació fàcil i ràpida a la paret.

Segures i sense manteniment

Les calderes elèctriques són sistemes de generació de calefacció i/o aigua calenta altament segurs, que no requereixen manteniments periòdics.

Sense sortida de fums

Les nostres calderes elèctriques no utilitzen combustibles fòssils per al seu funcionament, cosa que evita les molestes reixetes de ventilació i l’emissió de gasos contaminants.

Funció Eco Smart

Aquesta funció minimitza el consum elèctric estudiant els hàbits d’ús setmanals de l’aigua calenta sanitària de l’usuari, i redueix la temperatura establerta en períodes d’inactivitat.

Compatible amb terra radiant

Les calderes Mattira es poden instal·lar amb radiadors convencionals o amb terra radiant. A més a més, es poden combinar amb altres sistemes de calefacció.

Protecció contra la legionel·la

Totes les calderes mixtes inclouen un dipòsit de 50 L per a l’aigua calenta sanitària. La funció contra la legionel·la eleva la temperatura de l’aigua a 70 ºC una vegada per setmana, i així n’evita la proliferació.

Mode Frost Protection

Aquest mode protegeix contra les gelades durant els períodes d’inactivitat activant la calefacció de manera automàtica quan la caldera baixa dels 8 ºC.

Calefacció individual

La calefacció i el dipòsit d’ACS són mòduls independents; per tant, es pot apagar la calefacció i mantenir només l’aigua calenta, o viceversa.

Normativa europea d’ecodisseny

Totes les nostres calderes compleixen amb la norma d’ecodisseny (ErP), que estableix requisits mínims d’eficiència energètica per als equips de calefacció fabricats a Europa.

Si vols adquirir alguna de les nostres calderes o estàs pensant a canviar el teu sistema de calefacció, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en allò que necessites.

Productes

Mattira-CMXi-escorzo-izquierda

Mattira Mixta CMXi mural

Calefacció i ACS

Caldera elèctrica digital modulant


✓ Potència adaptable de 3 kW a 15 o 18 kW. Es pot limitar

✓ Inclou dipòsit de 50 L

✓ Panell de control digital

✓ Control de calefacció i ACS independents

✓ Vàlida per a terra radiant

✓ Possible control via wifi a través del termòstat CTM Wifi

 
Veure el producte
Mattira-CMXPi

Mattira Mixta CMXPi terra

Calefacció i ACS

Caldera elèctrica digital modulant


✓ Potència adaptable de 3 kW a 15 o 18 kW. Es pot limitar

✓ Inclou dipòsit de 50 L

✓ Panell de control digital

✓ Control de calefacció i ACS independents

✓ Vàlida per a terra radiant

✓ Possible control via wifi a través del termòstat CTM Wifi

 
Veure el producte
Mattira-MAS-escorzo-izquierda

Mattira MAS mural

Només calefacció

Caldera elèctrica digital modulant


✓ Potència adaptable de 3 kW a 15 o 18 kW. Es pot limitar

✓ Panell de control digital

✓ Disseny compacte

✓ Vàlida per a terra radiant

✓ Possible control via wifi a través del termòstat CTM Wifi

 
Veure el producte
Mattira-CPE

Alta potència CPE terra

Només calefacció

Caldera electromecànica


✓ Potències de 24 kW a 54 kW

✓ 3 nivells de potència seleccionables

✓ Programador diari incorporat

✓ Dipòsit de 45 L per a calefacció

✓ Per a grans espais

✓ Kit opcional per a instal·lacions de terra radiant

 
Veure el producte

Tecnologia

imagen-categoria-productos-accesorios-11-2021

Autoregulació

Les nostres calderes elèctriques Mattira són úniques regulant el consum d’energia d’acord amb les necessitats de calefacció de la instal·lació. Tenen en compte no només la temperatura ambient sinó també la temperatura externa amb l’ajuda d’una sonda exterior (accessori opcional), fet que la converteix en una caldera encara més confortable.

 

Connectivitat

La connectivitat en la calefacció de l’habitatge es pot completar amb la incorporació de qualsevol cronotermòstat de la gamma CTM Wifi. Aquest accessori ens permet gestionar de manera remota el funcionament de la caldera a través del Sistema G Control.

Preguntes Freqüents

Quin tipus de caldera em convé?

El primer que cal determinar és quin tipus de caldera es requereix en funció de les necessitats de calefacció i ACS que hem de cobrir al nostre habitatge, és a dir, si necessitarem una caldera només per a calefacció o bé una caldera mixta que ens cobreixi tant la calefacció com l’aigua calenta sanitària ACS.

El punt següent que cal tenir en compte és la ubicació, per determinar si necessitem un model d’instal·lació mural o un model que s’instal·li recolzat al terra.

Finalment, hem de tenir clar si farem servir la caldera amb radiadors d’aigua convencionals o amb terra radiant, si la instal·lació és trifàsica o monofàsica, i quina potència necessitem per a l’habitatge.

Recorda que les calderes Mattira d’ELNUR GABARRON poden limitar la seva potència en funció de la instal·lació.

Com es calcula la potència necessària que cal instal·lar?

Per calcular la potència d’una caldera elèctrica, hem de tenir en compte diversos factors. Pots enviar-nos un correu electrònic a [email protected] o [email protected] adjuntant les dades necessàries en el Formulari de càlcul de la instal·lació.

Caldera monofàsica o trifàsica?

Tot dependrà de la instal·lació que tingui l’habitatge:

 • Una instal·lació monofàsica és aquella que consta d’una sola fase, és a dir, l’electricitat va per un únic flux de corrent altern. Aquest acostuma a ser el sistema més comú per a habitatges, tant cases com pisos, on se sol utilitzar entre 10 i 13 kW de potència com a màxim. La seva tensió normalitzada és de 220-230 V.
 • La instal·lació trifàsica consta de tres fases, és a dir, de tres fluxos de corrent altern pels quals passa l’electricitat. És el que s’utilitza als habitatges de grans dimensions amb molts metres quadrats o empreses. La seva tensió normalitzada és de 400 V.

La caldera s’adapta des de fàbrica al tipus d’instal·lació de l’habitatge en el qual s’hagi d’instal·lar.

Què és la modulació?

El funcionament modulant de les calderes elèctriques ELNUR GABARRON està gestionat per un sistema de control intel·ligent de modulació electrònica, SEM, el qual regula la potència en funció de la demanda real de calor requerida. Gràcies a la modulació, la caldera funcionarà més temps a la mínima potència i realitzarà menys operacions d’encesa i apagada, cosa que proporciona un estalvi en el consum elèctric i allarga la vida útil de les calderes elèctriques en comparació amb un sistema sense modulació.

Per activar la modulació de les calderes, cal la connexió d’un termòstat extern. La modulació només es produeix per al circuit de calefacció, no per escalfar l’aigua calenta sanitària.

Què és l’autoregulació en calefacció?

És una altra característica gestionada pel Sistema SEM. És possible regular la temperatura a la qual la caldera impulsa l’aigua del circuit de calefacció en funció de la temperatura existent a l’exterior de l’habitatge. Aquest mètode de regulació ofereix el màxim confort, ja que s’anticipa als canvis en les necessitats tèrmiques de la casa. Per activar aquest mode, es requereix la connexió d’un sensor de temperatura extern. Trobaràs més informació sobre la sonda exterior de temperatura a la nostra secció d’accessoris.

Sense un termòstat d’ambient, no funciona la caldera?

Les calderes elèctriques Mattira poden funcionar perfectament sense un termòstat d’ambient. La manca de termòstat evita l’activació del funcionament modulant de la caldera, però l’equip funcionarà escalfant l’aigua del circuit a la temperatura establerta en el panell de control, tant per a la calefacció com per a l’ACS en el cas de les calderes mixtes.

Quines són les diferències entre les calderes de 18 kW i les de 15 kW?

Els kW determinaran la potència màxima que poden assolir tots dos models de caldera, és a dir, les calderes de 18 kW poden arribar a demanar aquesta potència com a potència màxima en una instal·lació.

Els dos models es poden configurar per reduir i limitar la potència de la caldera a les necessitats màximes de la instal·lació. La diferència principal entre totes dues és que el model de 18 kW, pel tipus de resistències que té, pot modular en potències de tres en tres passos, de manera que es pot limitar la caldera a les potències de 3 kW, 6 kW, 9 kW, 12 kW, 15 kW i 18 kW.

En canvi, la caldera de 15 kW pot modular en passos d’1 kW i, per tant, es pot limitar la seva potència des dels 3 kW com a mínim fins als 15 kW (excepte la potència de 14 kW).

Un servei tècnic pot canviar una caldera monofàsica a trifàsica i viceversa?

Els SAT o Serveis Tècnics Autoritzats poden efectuar les adaptacions necessàries per convertir una caldera monofàsica en trifàsica i viceversa. Tanmateix, recomanem indicar aquesta informació al principi de la comanda per tal d’assegurar-nos que la caldera surt configurada de fàbrica de la manera més adaptada possible a la instal·lació en la qual es col·locarà.

Puc substituir una caldera de gas o gasoil per una caldera elèctrica per donar servei a la calefacció i aigua calenta sanitària?

Sí, no hi ha cap problema. Les calderes elèctriques utilitzaran el mateix circuit d’aigua per escalfar la casa que el circuit utilitzat per les calderes de gas o de gasoil. Són una solució perfecta per a tot tipus d’habitatges, per a casos de rehabilitació o de nova construcció, així com per a aquells que no tenen accés al subministrament de la xarxa de gas o amb altres tipus de restriccions.

A més a més, no utilitzen combustibles i es poden instal·lar en habitacions sense ventilació, fet que evita les molestes reixetes de ventilació que comprometen l’aïllament tèrmic de l’habitatge.

Es pot instal·lar una caldera elèctrica per donar servei d’aigua calenta a fancoils?

Sí, la caldera serà l’encarregada d’escalfar l’aigua del circuit hidràulic al qual estaran connectats els fancoils. Aquests equips actuaran com a mitjà de transmissió de la calor a l’ambient.

Es pot utilitzar les calderes elèctriques ELNUR GABARRON per a terra radiant?

Sí, les calderes ELNUR GABARRON són perfectament compatibles amb un sistema de terra radiant per a la transmissió de calor com a sistema de calefacció central o circuit hidràulic. Només caldrà informar-ne a fàbrica perquè adaptin el termòstat de calefacció per a aquest propòsit.

Es pot sectoritzar la instal·lació amb terra radiant si hi ha diversos circuits independents instal·lats?

Sí, és possible. Les calderes elèctriques ELNUR GABARRON poden funcionar per oferir la calefacció a través de terra radiant, fins i tot quan la instal·lació estigui sectoritzada en diversos circuits hidràulics. Si els circuits són de terra radiant, es podrà instal·lar la caldera directament. Per evitar que es produeixi l’Error3 (error de circulació d’aigua), cal deixar un circuit pel qual passin almenys 7 litres per minut.

Si els circuits treballen a temperatures diferents, per exemple un amb terra radiant i l’altre amb radiadors o fancoils, sempre recomanem instal·lar un dipòsit d’inèrcia connectat a la caldera. En aquest cas, el dipòsit serà escalfat per la caldera a la temperatura més alta que necessiti un dels circuits (el de radiadors), i el circuit amb una temperatura més baixa (el de terra radiant) haurà de dur instal·lada una vàlvula mescladora a la sortida del dipòsit d’inèrcia que vagi a aquell circuit.

Es pot produir fuita o degoteig d’aigua a la caldera?

Pot passar que la caldera presenti degoteig d’aigua a través de les vàlvules de seguretat a causa d’un excés de pressió de l’aigua al circuit. En tot cas, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres al 916 281 440 per confirmar què és el que pot estar passant i si és necessari que t’atengui el Servei Tècnic Autoritzat de la teva zona.

Quin manteniment tenen les calderes elèctriques?

Les calderes elèctriques no requereixen cap tipus de manteniment obligatori. Com a fabricants, recomanem revisar el cablejat d’alimentació de la caldera, el consum elèctric i les pressions.

Demana on comprar

  Dades:

  Producte del qual desitja informació:

  Què necessita?

  Sol·licitud d'informació:

  Com has conegut aquest producte? Pots marcar més d'una opció.
  Publicitat / Internet
  Ràdio
  Instal·lador
  Web ELNUR GABARRON

  D'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció i tractament de les dades de caràcter personal, l'informem que les dades personals seves o de tercers que vostè ens faciliti voluntàriament per a qualsevol gestió amb la nostra entitat i dels quals ELNUR S.A. es responsabilitza, queden subjectes als establert en la nostra Política de Privacitat