Com funciona i com desinfecta l’aire la llum ultraviolada?

lámpara de luz ultravioleta

Com funciona i com desinfecta l’aire la llum ultraviolada?

La neteja i la desinfecció de la llar cada vegada són més importants, i en èpoques de calor i temperatures altes a vegades és complicat dur-les a terme. Una bona opció per higienitzar i purificar l’aire de l’ambient és utilitzar llum ultraviolada. Si no saps com funciona aquesta tecnologia, ara t’expliquem el funcionament de les làmpades amb llum ultraviolada.

Què és la llum ultraviolada?

En primer lloc, comencem per definir-la. La llum ultraviolada és un tipus d’ones electromagnètiques que es troben dins de l’espectre electromagnètic entre la llum visible i els raigs x.

Coneguda també com a llum UV, es divideix en tres tipus segons la seva intensitat:

  • UVA, la de menys intensitat, però amb l’ona més llarga de les ultraviolades. La seva longitud és d’entre 400 i 315 nanòmetres.
  • UVB, d’intensitat mitjana, amb una longitud que oscil·la entre 315 i 280 nanòmetres.
  • UVC, la de més intensitat, amb l’ona més curta i una longitud aproximada de 280 a 100 nanòmetres.

Aquesta última, la llum ultraviolada UVC, és la que s’encarrega de desinfectar i esterilitzar l’ambient de microorganismes patògens.

Espectro de luz ultravioleta, UVA, UVB, UVC, lámpara ultravioleta

Quines són les qualitats de la llum ultraviolada?

Els bacteris, els virus i els microbis que s’exposen a la llum ultraviolada (UVC) queden inactius en estar en contacte amb els raigs ultraviolats, que ataquen directament el seu ADN i eviten que es reprodueixin.

Des de fa anys, aquest tipus de làmpades de llum ultraviolada s’han utilitzat de manera segura per desinfectar aigües, per netejar l’aire contaminat o per esterilitzar diferents superfícies com les cintes transportadores, màquines envasadores o classificadores dins del sector industrial.

Tot i que la llum ultraviolada presenta alguns riscos sobre els ulls i la pell, aquest tipus de làmpades UVC s’utilitzen directament en ambients on no hi ha presència humana ni animal, o bé en equips en què les làmpades UVC estan integrades i amagades, preservant sempre la salut i la seguretat, a més de complir amb la seva funció de desinfecció.

Nova gamma de climatització portàtil amb làmpada ultraviolada

Gràcies a la làmpada de llum ultraviolada que porten integrada al seu interior els nous equips de climatització portàtil, l’aire que expulsen aquests aparells està totalment net i desinfectat, fet que millora la qualitat de l’aire de l’habitació climatitzada. A més, aquesta tecnologia està dissenyada per posar-se en marxa només prement un botó.

A ELNUR GABARRON hem apostat per aquesta tecnologia ultraviolada amb els nostres nous equips de climatització portàtil, per mantenir net l’aire de les diferents estances de la llar. L’aire condicionat portàtil BERING Ultravioleta incorpora una làmpada de llum ultraviolada que neteja i desinfecta l’aire de patògens abans d’expulsar-lo. Aquest nou sistema d’aire condicionat portàtil conté diferents funcions per climatitzar l’ambient:

 

Refrigeració o aire condicionat, que abaixa la temperatura de l’habitació gràcies a l’ús del refrigerant R290, un refrigerant ecològic amb impacte mínim en el medi ambient.

Deshumidificador, que redueix i controla la humitat de l’ambient, especialment durant l’època d’estiu.

Ventilador, que renova l’aire d’espais tancats generant un flux d’aire fresc per refredar l’habitació.

 

 

Si vius en una zona humida i pateixes molta calor en estances tancades, l’aire condicionat portàtil BERING Ultravioleta és la teva millor opció.

Una altra de les incorporacions a la gamma és el climatitzador evaporatiu portàtil BRISS Ultravioleta, que també inclou una làmpada de llum ultraviolada per netejar i desinfectar l’aire de bacteris i virus abans d’emetre’l a l’estança en la qual es troba. Aquest nou climatitzador evaporatiu conté diferents modes d’utilització:

 

Climatitzador, que recull l’aire de l’exterior i utilitza aigua per humitejar l’estança.

Ionitzador, que genera ions negatius a través d’una càrrega elèctrica per millorar la qualitat de l’aire.

Humidificador, que augmenta la humitat en estances amb ambients secs.

Vent natural, que afavoreix el moviment de l’aire per l’estança i proporciona més confort.

 

El nou climatitzador evaporatiu BRISS Ultravioleta és recomanable per a estances obertes i ambients secs.

Si vols saber més detalls sobre els nous productes de climatització portàtil d’ELNUR GABARRON, entra al nostre web i descobreix tots els seus avantatges.