Preguntes freqüents

PREGUNTES FREQÜENTS

ACUMULADORS DE CALOR

En què es diferencia un acumulador de calor estàtic d’un de dinàmic?

Un acumulador de calor estàtic ofereix la calor gradualment per cessió natural, mentre que un acumulador de calor dinàmic ofereix la calor ràpidament quan es desitja gràcies al ventilador que porta integrat.

Dins de la nostra oferta d’acumuladors de calor, l’Ecombi PLUS es un acumulador estático ideal para dormitorios y salones donde se requiera un calor constante, mientras que el Ecombi ARC es un acumulador dinámico perfecto para salones o grandes estancias, donde el usuario vaya a requerir un calor adicional a determinadas horas del día.

És possible substituir acumuladors de calor antics per Ecombi PLUS i Ecombi ARC sense modificar la instal·lació elèctrica del meu habitatge?

, pots substituir qualsevol acumulador antic per un acumulador estàtic Ecombi PLUS o un acumulador dinàmic Ecombi ARC sense fer cap modificació en la teva instal·lació elèctrica.

És possible mantenir el rellotge programador existent?

Sí. En cas que mantinguis el rellotge programador del quadre elèctric del teu habitatge, únicament caldrà modificar dos paràmetres en el mode de treball d’Ecombi i podrà funcionar com un acumulador estàtic tradicional.

Quin model d’Ecombi substitueix el meu acumulador de calor antic?

Pel seu funcionament, és possible que amb Ecombi la potència necessària de l’equip a instal·lar es vegi reduïda. L’ideal és fer el càlcul amb la nostra calculadora de calefacció per saber quin Ecombi s’ajusta millor a l’estança:
👉 Calculadora de calefacció

En ser un equip de calefacció que aprofita el període d’energia més econòmic per generar calor, serà recomanable disposar d’una tarifa que inclogui un o diversos períodes vall al llarg del dia.

No, cada acumulador de calor Ecombi té integrat un rellotge programador digital, cosa que permet connectar-lo a un punt de llum normal. Aquest acumulador de calor no té necessitat de ser alimentat per una línia especial amb rellotge programador com en les instal·lacions antigues.

Quin model d’Ecombi necessito?

ELNUR GABARRON posa a la teva disposició una calculadora de calefacció que té en compte les característiques de cada estança del teu habitatge i el clima de la teva zona per calcular la instal·lació més adequada per a la teva llar.

👉 Calculadora de calefacció

Necessito modificar la meva tarifa elèctrica?

En ser un equip de calefacció que aprofita el període d’energia més econòmic per generar calor, serà recomanable disposar d’una tarifa que inclogui un o diversos períodes vall al llarg del dia.

Els acumuladors de calor Ecombi consumeixen menys que els acumuladors tradicionals?

, els acumuladors Ecombi permeten gestionar el consum de manera intel·ligent d’acord amb les necessitats tèrmiques.
Per a això, monitoren la temperatura ambient durant les 24 hores del dia i determinen el nivell de càrrega necessària per mantenir la temperatura seleccionada, cosa que evita consums innecessaris.

És complicada la configuració dels equips d’acumulació Ecombi?

No, els acumuladors de calor Ecombi venen configurats de fàbrica per començar a funcionar d’una manera ràpida i senzilla.

En cas que la teva tarifa vall s’adapti a la configurada per defecte a l’equip, simplement selecciona el mode de funcionament desitjat: Manual o Programat. L’equip començarà a funcionar de manera automàtica regulant la càrrega dia a dia i proporcionant el confort desitjat amb la mínima despesa.

Cal algun tipus de manteniment?

No, en tractar-se de sistemes 100% elèctrics i no realitzar combustions en el seu funcionament, són totalment segurs i no requereix manteniments de cap tipus.

Puc ajustar el contracte de potència al funcionament dels diferents equips d’Ecombi?

, és possible racionalitzar la potència simultània dels equips d’acumulació de calor perquè alternin el seu funcionament i així, evitar un contracte elevat de potència.

Quins avantatges té el control wifi d’Ecombi PLUS, Ecombi SOLAR i Ecombi ARC?
 • Control i gestió integral de manera remota. Pots gestionar els teus equips Ecombi a través de qualsevol smartphone, tablet o dispositiu amb connexió a internet (encesa/apagada, programació, selecció de temperatures, configuració d’equips, etc.).
 • Registre de consum i temperatura. En qualsevol moment pots consultar de manera gràfica a través de l’app les dades històriques de consum i temperatura.
 • Racionalitzar la potència del teu habitatge. Per no sobrepassar la potència contractada en moments d’alt consum, els diferents equips distribueixen la potència entre si mitjançant la seva desconnexió automàtica.
 • Detecció de presència. Els acumuladors de calor Ecombi PLUS, Ecombi SOLAR i Ecombi ARC geolocalitzen la teva ubicació a través del teu dispositiu mòbil.
Puc convertir els meus acumuladors de calor Ecombi PLUS en solars afegint-hi el SOLAR BOX?

No, l’accessori SOLAR BOX només es pot utilitzar amb acumuladors de calor solar Ecombi SOLAR i Ecombi ARC.

Per gestionar Ecombi PLUS via wifi es necessita l’accessori MANAGER BOX. No obstant això, es pot gestionar a través del panell de control que l’acumulador porta incorporat.

Acumulador de calor ECOMBI PRO

En què es diferencia un acumulador de calor estàtic d’un de dinàmic?

Un acumulador de calor estàtic ofereix la calor gradualment per cessió natural, és a dir, tota la calor que hagi carregat l’anirà cedint gradualment a l’estada.

Per part seva, un acumulador de calor dinàmica ofereix una part de la calor interior per cessió natural i l’altra part, ens permet pujar ràpidament la temperatura activant la impulsió forçada per a oferir-nos una calor instantània en l’estada.

Els acumuladors de calor dinàmics són equips d’alta retenció de calor, per la qual cosa són capaces de guardar per a l’endemà fins al 50% de la calor, si no l’has utilitzat activant la impulsió forçada.

Dins de la nostra oferta d’acumuladors de calor, Ecombi PRO és un acumulador estàtic ideal per a tota mena d’estades i el Ecombi ARC és un acumulador dinàmic perfecte per a grans estades com a salons, grans dormitoris, cuines o zones de pas.

Puc convertir els meus acumuladors de calor Ecombi PRO en solars afegint-hi el SOLAR BOX?

No, l’accessori SOLAR BOX només es pot utilitzar amb acumuladors de calor solar Ecombi SOLAR i Ecombi ARC.

Ecombi PRO no inclou la tecnologia SOLAR MANAGER per a la detecció d’excedents en instal·lacions fotovoltaiques.

A Ecombi PRO només se li pot afegir la centraleta G CONTROL HUB per a la gestió via wifi.

És possible substituir acumuladors de calor antics per Ecombi PRO sense modificar la instal·lació elèctrica del meu habitatge?

, pots substituir qualsevol acumulador antic per un acumulador Ecombi PPRO sense fer cap modificació en la teva instal·lació elèctrica.

És possible mantenir el rellotge programador existent?

Sí. Els acumuladors Ecombi PRO porten el seu propi rellotge programador integrat evitant la necessitat de tenir rellotges externs en el quadre. No obstant això, en cas de voler mantenir el rellotge programador en el teu habitatge perquè el nou equip hagi de conviure simultàniament amb altres acumuladors tradicionals, és totalment configurable i únicament s’hauran de modificar dos paràmetres en la manera de treball perquè pugui funcionar com un acumulador estàtic tradicional

Quin model d’Ecombi PRO substitueix el meu acumulador de calor antic?

Pel seu funcionament, és possible que amb Ecombi PRO la potència necessària de l’equip a instal·lar es vegi reduïda. L’ideal és fer el càlcul amb la nostra calculadora de calefacció per saber quin Ecombi s’ajusta millor a l’estança:

👉 https://www.calculadoradecalefaccion.es/

És necessari instal·lar una línia elèctrica especial de tarifa nocturna per a Ecombi PRO?

No, cada Ecombi PRO té integrat un rellotge programador digital, cosa que permet connectar-lo a un punt de llum normal. Aquest acumulador de calor no té necessitat de ser alimentat per una línia especial amb rellotge programador com en les instal·lacions antigues. I a més, pot adaptar-se a aquesta mena d’instal·lacions i funcionar conjuntament amb acumuladors tradicionals.

Quin model d’Ecombi PRO necessito?

ELNUR GABARRON posa a la teva disposició una calculadora de calefacció que té en compte les característiques de cada estança del teu habitatge i el clima de la teva zona per calcular la instal·lació més adequada per a la teva llar.

👉 https://www.calculadoradecalefaccion.es/

Necessito modificar la meva tarifa elèctrica?

En ser un equip de calefacció que aprofita el període d’energia més econòmic per generar calor, serà recomanable disposar d’una tarifa que inclogui un o diversos períodes barri al llarg del dia en què poder posar a carregar l’acumulador.

Ecombi PRO consumeix menys que els acumuladors tradicionals?

Sí, Ecombi PRO permet gestionar el consum de manera intel·ligent d’acord amb les necessitats tèrmiques.
Per a això, monitora la temperatura ambient durant les 24 hores del dia i determina el nivell de càrrega necessària per mantenir la temperatura seleccionada, cosa que evita consums innecessaris.

És complicada la configuració de l’equip d’acumulació Ecombi PRO?

No, Ecombi PRO incorpora una ràpida posada en marxa en tan sols tres passos. Pot configurar-ho amb ajuda del manual d’instruccions.

Cal algun tipus de manteniment?

No l’acumulador de calor Ecombi PRO, en tractar-se d’un sistema 100% elèctric i no realitzar combustions en el seu funcionament, és totalment segur i no requereix manteniments de cap tipus.

No l’acumulador de calor Ecombi PRO, en tractar-se d’un sistema 100% elèctric i no realitzar combustions en el seu funcionament, és totalment segur i no requereix manteniments de cap tipus.

, amb els nous acumuladors de calor Ecombi PRO és possible obtenir un control dinàmic de la potència, gràcies a que són capaces d’adaptar el seu consum en temps real i alternar el seu funcionament entre els diferents equips d’una mateixa instal·lació, evitant sobrepassar el límit de potència en produir-se un funcionament simultani d’acumuladors i altres electrodomèstics de l’habitatge.

Com puc aconseguir un control dinàmic de la potència amb els equips de calefacció?

Per racionalitzar la potència simultània, és imprescindible connectar els equips a l’app Elnur Wifi Control via wifi amb la centraleta G Control HUB.
Addicionalment, caldrà instal·lar el mesurador PM en el quadre elèctric de l’habitatge per informar l’app del consum total de l’habitatge, i finalment es podrà indicar el màxim de potència contractada i la prioritat en els diferents equips de calefacció.
D’aquesta manera, els acumuladors podran alternar el seu funcionament per a no sobrepassar mai la potència màxima establerta, tenint en compte les prioritats de confort configurades en cada equip.

Quins avantatges té el control wifi d’Ecombi PRO?
 • Control i gestió integral de manera remota. Pots gestionar els teus equips Ecombi PRO a través de qualsevol smartphone, tablet o dispositiu amb connexió a internet (encesa/apagada, programació, selecció de temperatures, configuració d’equips, etc.).
 • Registre de consum i temperatura. En qualsevol moment pots consultar de manera gràfica a través de l’app les dades històriques de consum i temperatura.
 • Racionalitzar la potència del teu habitatge. Per no sobrepassar la potència contractada en moments d’alt consum, els diferents equips distribueixen la potència entre si mitjançant la seva desconnexió automàtica.
 • Detecció de presència. L’acumulador de calor Ecombi PRO geolocalitza la teva ubicació a través del teu dispositiu mòbil.
És necessari instal·lar G Control Hub per a la gestió wifi?

Sí, la centraleta G Control Hub és totalment necessària per poder controlar els equips a través de l’app Elnur Wifi Control.

Addicionalment, caldrà baixar-se l’app Elnur Gabarron Wifi Control al dispositiu mòbil des del qual es controlaran els acumuladors de calor. La descàrrega és totalment gratuïta i està disponible en les principals stores.

Quants acumuladors Ecombi PRO puc controlar amb un G Control Hub?

Per cada centraleta G Control Hub es podran controlar fins a 31 acumuladors Ecombi PRO.

Puc reduir la potència total contractada amb la companyia elèctrica?

Sí, és possible ajustar la potència contractada incloent el dispositiu G Control PM.

Què és G Control PM?

És un dispositiu que detecta el consum total de l’habitatge i permet un control dinàmic de la potència dels equips de calefacció Elnur Gabarron. En realitzar-se la racionalització a través de l’aplicació, només els equips amb tecnologia wifi són aptes per a establir prioritats de calefacció i racionalitzar en una mateixa instal·lació.

 

Com funciona el racionalitzador G Control PM?

El mesurador de potència a G Control PM informa directament el sistema del consum elèctric de l’habitatge. Quan aquest estigui a prop de superar la potència contractada, el sistema gestionarà la connexió o desconnexió dels diferents Ecombi PRO instal·lats per no sobrepassar, en cap cas, la potència màxima. El resultat final és un ajust més precís en la potència contractada, al mateix que es gaudeix de la tranquil·litat de no sofrir talls d’electricitat per excés de potència simultània.

Com s’instal·la el racionalitzador G Control PM?

El mesurador G Control PM es fixa en un carril DIN del quadre elèctric i porta connectat un mesurador d’intensitat per saber la potència del consum total de l’habitatge.

Què és el control dinàmic de la potència?

El control dinàmic de la potència CDP és la tecnologia que permet el funcionament simultani de diversos acumuladors de calor en l’habitatge, adaptant el seu consum i permetent reduir la potència contractada amb la finalitat de mantenir el terme de potència el més ajustat possible al consum.
El CDP brinda a l’usuari l’oportunitat de gaudir d’un consum més eficient, ja que realitza lectures en temps real de cada equip de calefacció i ACS, al costat de la resta de consum domèstic en conjunt.

Amb què es mesura el Control Dinàmic de la Potència?

Amb el mesurador de potència PM és possible ajustar la potència màxima contractada per a l’habitatge i establir prioritats de calefacció entre els diferents equips, adaptant el consum per a mai superar la potència màxima establerta.
Quan el sistema detecta un consum molt pròxim o superior a la potència contractada, determinarà quin equip o equips desconnectar momentàniament, en funció de la prioritat fixada en cadascun d’ells.

AEROTÈRMIA

Què són SCORP i SEER?

L’eficiència energètica o rendiment energètic dels equips de climatització es mesura per les ràtios SCOP i SEER.

SCOP és el coeficient d’eficiència estacional i determina el rendiment de l’aerotèrmia en calefacció; per tant, podem calcular el consum d’un equip en calor. D’altra banda, SEER és la ràtio d’eficiència energètica estacional i ens indica el rendiment de l’aerotèrmia en refrigeració.

L’avantatge de conèixer aquestes ràtios estacionals és que tenen en compte paràmetres com el funcionament de l’equip amb càrregues parcials (100%, 74%, 47%, 21%), és a dir, mesuraments fets en condicions d’ús més habitual, i inclouen el consum de l’aerotèrmia quan està en standby o apagada pel termòstat, tot això tenint en compte diferents temperatures exteriors.

Així, gràcies a l’eficiència estacional podem saber l’eficiència del sistema de climatització durant tota una temporada de refrigeració o de calefacció i el seu consum.

Quant soroll fa una aerotèrmia?

Els sistemes d’aerotèrmia són màquines altament silencioses. A les fitxes tècniques de les diferents màquines podem trobar-hi diferències pel que fa als decibels emesos, però totes les aerotèrmies del mercat estan dins dels nivells de soroll que permeten les diferents comunitats autònomes.

Per descomptat que no són totalment silencioses, ja que el compressor i el ventilador de la unitat exterior necessàriament emeten soroll durant el seu funcionament normal (és un so molt semblant al de l’aire condicionat).

Si la unitat exterior està situada correctament, no té per què molestar ni durant el dia ni durant la nit, ja que transmetrà poques vibracions. Aquestes es poden evitar amb la col·locació de silentblocks a la unitat exterior, un tipus de molles antivibratòries.

Quina potència d’aerotèrmia necessito per al meu habitatge?

Hi ha molts elements que cal tenir en compte per definir quina aerotèrmia es necessita per a cada habitatge: dimensions i tipologia de l’habitatge, ubicació, altura del terra/sostre, grau d’aïllament, sistemes de calefacció i climatització que funcionaran amb l’aerotèrmia, terra radiant, etc. Si tens dubtes, contacta amb nosaltres i t’ajudarem amb els càlculs.

L’aerotèrmia és una energia renovable?

Sí, l’aerotèrmia és una energia renovable que no contamina, de manera que protegeix el medi ambient d’emissions excessives i ens ajuda a reduir la petjada de carboni. L’aerotèrmia és una energia renovable perquè consumeix un mínim d’energia en el seu funcionament, alhora que pot aportar 3 o 4 vegades més d’energia de la que consumeix. A més a més, utilitza l’energia tèrmica present a l’aire exterior per escalfar i climatitzar l’habitatge, a través de diferents sistemes de calefacció com els radiadors d’aigua, terra radiant o unitats fancoils de terra o sostre.

CALDERES ELÈCTRIQUES

Quin tipus de caldera em convé?

El primer que cal determinar és quin tipus de caldera es requereix en funció de les necessitats de calefacció i ACS que hem de cobrir al nostre habitatge, és a dir, si necessitarem una caldera només per a calefacció o bé una caldera mixta que ens cobreixi tant la calefacció com l’aigua calenta sanitària ACS.

El punt següent que cal tenir en compte és la ubicació, per determinar si necessitem un model d’instal·lació mural o un model que s’instal·li recolzat al terra.

Finalment, hem de tenir clar si farem servir la caldera amb radiadors d’aigua convencionals o amb terra radiant, si la instal·lació és trifàsica o monofàsica, i quina potència necessitem per a l’habitatge.

Recorda que les calderes Mattira d’ELNUR GABARRON poden limitar la seva potència en funció de la instal·lació.

Com es calcula la potència necessària que cal instal·lar?

Per calcular la potència d’una caldera elèctrica, hem de tenir en compte diversos factors. Pots enviar-nos un correu electrònic a [email protected] o [email protected] adjuntant les dades necessàries en el Formulari de càlcul de la instal·lació.

Caldera monofàsica o trifàsica?

Tot dependrà de la instal·lació que tingui l’habitatge:

 • Una instal·lació monofàsica és aquella que consta d’una sola fase, és a dir, l’electricitat va per un únic flux de corrent altern. Aquest acostuma a ser el sistema més comú per a habitatges, tant cases com pisos, on se sol utilitzar entre 10 i 13 kW de potència com a màxim. La seva tensió normalitzada és de 220-230 V.
 • La instal·lació trifàsica consta de tres fases, és a dir, de tres fluxos de corrent altern pels quals passa l’electricitat. És el que s’utilitza als habitatges de grans dimensions amb molts metres quadrats o empreses. La seva tensió normalitzada és de 400 V.

La caldera s’adapta des de fàbrica al tipus d’instal·lació de l’habitatge en el qual s’hagi d’instal·lar.

Què és la modulació?

El funcionament modulant de les calderes elèctriques ELNUR GABARRON està gestionat per un sistema de control intel·ligent de modulació electrònica, SEM, el qual regula la potència en funció de la demanda real de calor requerida. Gràcies a la modulació, la caldera funcionarà més temps a la mínima potència i realitzarà menys operacions d’encesa i apagada, cosa que proporciona un estalvi en el consum elèctric i allarga la vida útil de les calderes elèctriques en comparació amb un sistema sense modulació.

Per activar la modulació de les calderes, cal la connexió d’un termòstat extern. La modulació només es produeix per al circuit de calefacció, no per escalfar l’aigua calenta sanitària.

Què és l’autoregulació en calefacció?

És una altra característica gestionada pel Sistema SEM. És possible regular la temperatura a la qual la caldera impulsa l’aigua del circuit de calefacció en funció de la temperatura existent a l’exterior de l’habitatge. Aquest mètode de regulació ofereix el màxim confort, ja que s’anticipa als canvis en les necessitats tèrmiques de la casa. Per activar aquest mode, es requereix la connexió d’un sensor de temperatura extern. Trobaràs més informació sobre la sonda exterior de temperatura a la nostra secció d’accessoris.

Sense un termòstat d’ambient, no funciona la caldera?

Les calderes elèctriques Mattira poden funcionar perfectament sense un termòstat d’ambient. La manca de termòstat evita l’activació del funcionament modulant de la caldera, però l’equip funcionarà escalfant l’aigua del circuit a la temperatura establerta en el panell de control, tant per a la calefacció com per a l’ACS en el cas de les calderes mixtes.

Quines són les diferències entre les calderes de 18 kW i les de 15 kW?

Els kW determinaran la potència màxima que poden assolir tots dos models de caldera, és a dir, les calderes de 18 kW poden arribar a demanar aquesta potència com a potència màxima en una instal·lació.

Els dos models es poden configurar per reduir i limitar la potència de la caldera a les necessitats màximes de la instal·lació. La diferència principal entre totes dues és que el model de 18 kW, pel tipus de resistències que té, pot modular en potències de tres en tres passos, de manera que es pot limitar la caldera a les potències de 3 kW, 6 kW, 9 kW, 12 kW, 15 kW i 18 kW.

En canvi, la caldera de 15 kW pot modular en passos d’1 kW i, per tant, es pot limitar la seva potència des dels 3 kW com a mínim fins als 15 kW (excepte la potència de 14 kW).

Un servei tècnic pot canviar una caldera monofàsica a trifàsica i viceversa?

Els SAT o Serveis Tècnics Autoritzats poden efectuar les adaptacions necessàries per convertir una caldera monofàsica en trifàsica i viceversa. Tanmateix, recomanem indicar aquesta informació al principi de la comanda per tal d’assegurar-nos que la caldera surt configurada de fàbrica de la manera més adaptada possible a la instal·lació en la qual es col·locarà.

Puc substituir una caldera de gas o gasoil per una caldera elèctrica per donar servei a la calefacció i aigua calenta sanitària?

Sí, no hi ha cap problema. Les calderes elèctriques utilitzaran el mateix circuit d’aigua per escalfar la casa que el circuit utilitzat per les calderes de gas o de gasoil. Són una solució perfecta per a tot tipus d’habitatges, per a casos de rehabilitació o de nova construcció, així com per a aquells que no tenen accés al subministrament de la xarxa de gas o amb altres tipus de restriccions.

A més a més, no utilitzen combustibles i es poden instal·lar en habitacions sense ventilació, fet que evita les molestes reixetes de ventilació que comprometen l’aïllament tèrmic de l’habitatge.

Es pot instal·lar una caldera elèctrica per donar servei d’aigua calenta a fancoils?

Sí, la caldera serà l’encarregada d’escalfar l’aigua del circuit hidràulic al qual estaran connectats els fancoils. Aquests equips actuaran com a mitjà de transmissió de la calor a l’ambient.

Es pot utilitzar les calderes elèctriques ELNUR GABARRON per a terra radiant?

Sí, les calderes ELNUR GABARRON són perfectament compatibles amb un sistema de terra radiant per a la transmissió de calor com a sistema de calefacció central o circuit hidràulic. Només caldrà informar-ne a fàbrica perquè adaptin el termòstat de calefacció per a aquest propòsit.

Es pot sectoritzar la instal·lació amb terra radiant si hi ha diversos circuits independents instal·lats?

Sí, és possible. Les calderes elèctriques ELNUR GABARRON poden funcionar per oferir la calefacció a través de terra radiant, fins i tot quan la instal·lació estigui sectoritzada en diversos circuits hidràulics. Si els circuits són de terra radiant, es podrà instal·lar la caldera directament. Per evitar que es produeixi l’Error3 (error de circulació d’aigua), cal deixar un circuit pel qual passin almenys 7 litres per minut.

Si els circuits treballen a temperatures diferents, per exemple un amb terra radiant i l’altre amb radiadors o fancoils, sempre recomanem instal·lar un dipòsit d’inèrcia connectat a la caldera. En aquest cas, el dipòsit serà escalfat per la caldera a la temperatura més alta que necessiti un dels circuits (el de radiadors), i el circuit amb una temperatura més baixa (el de terra radiant) haurà de dur instal·lada una vàlvula mescladora a la sortida del dipòsit d’inèrcia que vagi a aquell circuit.

Es pot produir fuita o degoteig d’aigua a la caldera?

Pot passar que la caldera presenti degoteig d’aigua a través de les vàlvules de seguretat a causa d’un excés de pressió de l’aigua al circuit. En tot cas, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres al 916 281 440 per confirmar què és el que pot estar passant i si és necessari que t’atengui el Servei Tècnic Autoritzat de la teva zona.

Quin manteniment tenen les calderes elèctriques?

Les calderes elèctriques no requereixen cap tipus de manteniment obligatori. Com a fabricants, recomanem revisar el cablejat d’alimentació de la caldera, el consum elèctric i les pressions.

CALEFACCIÓ PER A AUTOCONSUM

Ecombi SOLAR i Ecombi ARC poden funcionar només amb excedents?

, Ecombi SOLAR i Ecombi ARC es poden programar perquè es carreguin i acumulin calor únicament amb els excedents de l’energia generada per les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

Sí, Ecombi SOLAR i Ecombi ARC es poden programar perquè es carreguin i acumulin calor únicament amb els excedents de l’energia generada per les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

ELNUR GABARRON posa a la teva disposició una calculadora de calefacció que té en compte les característiques de cada estança del teu habitatge i el clima de la teva zona.
Calcula la potència i el consum necessari per a escalfar la teva llar

Quina distància mínima permeten Ecombi SOLAR i Ecombi ARC per comunicar-se amb la centraleta de l’Accessori solar box?

L’equip més proper a la centraleta ha d’estar com a màxim a menys de 30 metres, comptant amb unes 2 o 3 parets pel mig.

Els diferents acumuladors de calor solar instal·lats teixeixen entre si una xarxa de comunicació per radiofreqüència. Entre ells funcionen com un repetidor de senyal que transmet les ordres de l’app a l’acumulador més allunyat de la centraleta sense cap problema.

Si un dia no hi ha els excedents necessaris per carregar l’acumulador, pot utilitzar Ecombi SOLAR i Ecombi ARC?

Si volem escalfar l’estança únicament amb aquest acumulador i algun dia no hi ha prou excedents per cobrir la demanda de temperatura, els dos acumuladors de calor solar poden completar la càrrega que falta amb l’energia més econòmica. L’equip es carregarà en el període vall amb les tarifes de discriminació horària.

És necessari connectar Ecombi SOLAR i Ecombi ARC a l’app?

Per poder aprofitar els excedents de manera intel·ligent i automàtica amb els acumuladors, és imprescindible vincular els equips d’Ecombi SOLAR i d’Ecombi ARC a la nostra app Elnur Gabarron Wifi Control. És totalment gratuïta i està disponible per a dispositius iOS i Android.

Què és l’Accessori solar box?

És un accessori necessari per a l’aprofitament d’excedents. Se subministra a part dels equips i únicament cal instal·lar-ne un per a tot l’habitatge, sempre que l’habitatge no superi els 30 equips instal·lats.

El sistema és compatible amb l’inversor de la meva instal·lació fotovoltaica?

, el nostre sistema Solar Manager és independent de l’inversor de la instal·lació; per tant, és universal i vàlid per a qualsevol instal·lació fotovoltaica.

És possible seleccionar diferents prioritats en cada estada a l'hora de repartir l'energia?

Sí, a través de l’app és possible assignar estança per estança els diferents nivells de prioritat: ALTA, MITJANA o BAIXA. El sistema Solar Manager tindrà en compte la dada per repartir intel·ligentment els excedents detectats. A més a més, Solar Manager també considerarà les temperatures d’ambient i les consignes de cada habitació per distribuir l’energia.

Puc saber quanta energia solar ha aprofitat cada equip?

Sí. L’app mostra gràfics diaris, mensuals i anuals tant de l’aprofitament global d’excedents en calefacció com de l’explotació individual de cada estança. En cas que hagi necessitat complementar la càrrega fotovoltaica amb energia vall de la xarxa elèctrica, també es mostra gràficament el consum en hores vall.

Puc racionalitzar la potència total dels equips per al període vall?

Sí, en cas que els equips funcionin en el mode (solar + vall), és possible marcar a l’app la potència màxima simultània dels equips que no volem excedir. Així permetem ajustar al màxim la potència contractada durant les hores vall.

Ecombi SOLAR i Ecombi ARC necessiten manteniment?

No, en tractar-se d’un sistema 100% elèctric, no realitza combustions en el seu funcionament. Per tant, és un sistema totalment segur i no requereix manteniments de cap tipus, a banda de la neteja de la pols com en altres electrodomèstics.

El sistema té en compte la temperatura de cada estança?

Sí, cada equip disposa d’una sonda de temperatura i informa l’app de la temperatura de l’estança en la qual està instal·lat.

Aquests equips necessiten un rellotge programador al quadre per realitzar càrregues a través de la xarxa?

No, aquests equips incorporen el seu propi rellotge programador, de manera que no necessitaran rellotges externs per funcionar en cas de voler completar la càrrega durant les hores vall de les tarifes elèctriques.

N’hi haurà prou amb la meva producció solar per tenir calefacció amb Ecombi SOLAR i Ecombi ARC?

Cada habitatge i cada instal·lació són diferents. Dependrà d’una sèrie de factors, com el rendiment total de les plaques i l’inversor de la instal·lació, la quantitat d’estances que volem escalfar, la potència dels acumuladors instal·lats, les temperatures de consignes seleccionades, el grau d’aïllament de l’habitatge, etc.

Recorda que, si es tracta de l’únic sistema de calefacció, quan sigui necessari es pot completar la càrrega fotovoltaica amb energia de les hores vall, les més econòmiques de les tarifes elèctriques.

Puc utilitzar l'app de l'inversor o de qualsevol altre sistema de domòtica per a controlar els acumuladors de calor solar sense necessitat d'instal·lar l'accessori Solar Box?

No, l’accessori Solar Box és totalment necessari per a tenir accés a les diferents funcionalitats dels acumuladors de calor solar a través de l’aplicació Elnur Gabarron Wifi Control: selecció de maneres de funcionament, programació, regulació de les temperatures de consigna, establiment de prioritats dels acumuladors, adaptació de la potència de els equips en funció als excedents disponibles, distribució i repartiment dels excedents i històric de consums. Sense aquest accessori no és possible accedir i gestionar els acumuladors de calor per a instal·lacions fotovoltaiques.

CLIMATITZACIÓ PORTÀTIL

Que refrigerant utilitza el BERING Ultraviolat?

L’aire condicionat portàtil BERING Ultravioleta utilitza el refrigerant ecològic R290, que té un baix impacte ambiental.

El BERING Ultraviolat inclou sortida de ventilació?

Sí, l’aire condicionat portàtil BERING Ultravioleta inclou un tub d’evacuació d’aire que s’ha de col·locar en una finestra o en una sortida de ventilació exterior. El kit per al muntatge de la sortida d’aire a l’exterior està inclòs.

L'aire condicionat portàtil BERING Ultraviolat es pot col·locar en qualsevol estada de la casa?

Sí, sempre que tingui una finestra o una sortida de ventilació exterior i un endoll per poder posar-lo en funcionament. A més a més, disposa de rodes giratòries 360º per poder moure’l o traslladar-lo fàcilment a altres estances.

És visible la llum ultraviolada en l'aire condicionat BERING i el climatitzador BRISS?

No, la llum ultraviolada està totalment oculta a l’interior de l’equip i no és visible als ulls per a la seva protecció.

El BRISS Ultraviolat es pot col·locar en qualsevol estada de la casa?

Sí, sempre que tingui un endoll per poder posar-lo en funcionament. A més a més, disposa de rodes giratòries 360º per poder moure’l fàcilment per l’estança.

Puc guardar-el quan passi l’època de calor?

Sí, el climatitzador evaporatiu portàtil BRISS Ultravioleta està dissenyat per poder guardar-se després de l’època de primavera-estiu.

En quines habitacions puc col·locar el BRISS Ultraviolat?

Pots col·locar el climatitzador portàtil en habitacions de fins a 25 m2.

El ventilador BELOC necessita xarxa elèctrica per al seu funcionament?

Sí, però només per recarregar la bateria, que té una autonomia de 10 hores.

Quanta autonomia té la bateria del ventilador?

La durada de la bateria és de fins a 10 hores a baixa velocitat i de 3 hores a la velocitat més alta de l’equip. Pot durar fins a 10 dies en mode d’espera.

Puc posar el ventilador BELOC en l'exterior?

Sí, el ventilador portàtil sense fil BELOC es pot col·locar en qualsevol punt de la casa, fins i tot a la terrassa o al jardí, ja que no necessita presa de xarxa elèctrica directa.

Puc utilitzar el ventilador BELOC a diferents altures?

Té un braç extensible per poder regular-lo a diferents altures, de 51 a 88 cm.

Quina garantia tenen els productes de climatització portàtil?

Tots els productes de climatizacion portàtil de ELNUR GABARRON compten amb una garantia de dos anys.

EMISSORS TÈRMICS

Com es calcula la potència necessària que cal instal·lar per emissor?

Per determinar la potència de l’emissor tèrmic que millor s’ajusti a les teves necessitats de calefacció, cal tenir en compte diversos factors clau per garantir el confort, com els metres quadrats que s’han d’escalfar, l’altura de cada estança, el nivell d’aïllament de l’habitatge, la zona geogràfica, etc.

Per això, hem creat la Calculadora de Calefacció, una eina molt fàcil d’utilitzar que t’ofereix de manera ràpida i senzilla el càlcul de la potència que necessites instal·lar per calefactar cadascuna de les estances del teu habitatge.

Quins són els inconvenients i els avantatges d’emissors amb fluid o sense fluid tèrmic?

La principal diferència entre un emissor tèrmic amb fluid i un emissor sec radica en el seu interior.

Els emissors amb tecnologia EcoFluid porten un oli Premium especial d’alta conductivitat tèrmica que ajuda a transmetre la calor a la superfície del radiador. Per la seva banda, els emissors secs sense fluid tenen una resistència en forma de panell i transmeten directament la calor a l’alumini de l’equip.

Aquest disseny intern fa que l’emissor de fluid tardi una mica més a assolir la temperatura consigna que l’emissor sec, que és més ràpid i immediat. Ara bé, una vegada apagat l’emissor, el de fluid s’estarà més temps transmetent calor per la temperatura del mateix líquid interior als equips EcoFluid, ja que tenen una gran inèrcia tèrmica. En canvi, l’emissor sense fluid es refredarà més ràpidament una vegada apagat l’equip.

El fluid tèrmic que utilitzem és totalment segur i respectuós amb el medi ambient. A ELNUR GABARRON garantim l’estanquitat de tots els nostres emissors elèctrics durant un període de 10 anys.

Per a la mateixa potència, tots dos tipus d’emissors efectuen el mateix consum.

Quin tipus d’emissor és més eficient, el que utilitza tecnologia EcoFluid o EcoSeco?

Els dos emissors tenen la mateixa eficiència del 100%, i a igualtat de potència, tindran el mateix consum elèctric.

Un és més segur que l’altre?

Són igual de segurs, ja que tots dos tipus d’emissors es fabriquen segons les mateixes normes de seguretat i protecció d’equips de calefacció elèctrica.

Un té una durada de vida més llarga que l’altre?

No, els emissors de totes dues tecnologies tenen una durada de vida semblant.

Alguna de les tecnologies té més durabilitat que l’altra?

No, tant els emissors amb fluid tèrmic com els secs tenen una durabilitat semblant.

Es pot posar rodes als emissors de paret?

Tots els nostres emissors es venen amb suports patentats per fixar-los a la paret de manera ràpida i senzilla, sense necessitat d’utilitzar metre o anivellador.

Per als clients que vulguin instal·lar rodes als emissors ELNUR GABARRON, hauran de tenir en compte el següent:

 • Les rodes no estan incloses.
 • Es venen com un accessori a part.
 • Les rodes es poden instal·lar en la majoria dels emissors ELNUR GABARRON, excepte en els emissors secs RXE PLUS.
Veneu emissors de 2000 W de potència? Quina és la seva disponibilitat?

Sí, disposem d’emissors de 2000 W de potència en estoc, però en tractar-se d’una potència menys comuna, sempre recomanem consultar la disponibilitat d’aquesta potència i evitar retards en el lliurament.

Hi ha risc d’incendi amb els emissors d’EcoFluid? És a dir: el fluid és inflamable?

No, de cap manera. No hi ha cap tipus de risc. El fluid tèrmic no és inflamable. Es tracta d’un líquid especial amb una alta conductivitat, que afavoreix la transmissió de la calor procedent de les resistències internes a través de la superfície de l’equip.

A més a més, els equips estan dissenyats i fabricats segons les normes de seguretat i compatibilitat electromagnètica i, per tant, poden funcionar amb total seguretat en qualsevol tipus d’estances, fins i tot quan l’usuari no és a casa, sense cap tipus de risc.

Se m’ha trencat el comandament / roda de l’emissor (selector de temperatura). Com puc aconseguir-ne un de nou?

Els emissors amb comandament giratori o roda / selector de nivells de temperatura tenen un topall o pestanyes interiors que poden arribar a partir-se per l’ús o l’aplicació de força excessiva.

En tot cas, pots posar-te en contacte amb nosaltres al 916 281 440, o a través del correu electrònic [email protected], i t’indicarem els passos que cal seguir per aconseguir un o diversos comandaments de recanvi.

Els emissors venen amb clavilla?

Sí, tots els models actuals es venen amb clavilla.

ESCALFADORS ELÈCTRICS

Inclou els ancoratges o subjeccions a la paret?

Els escalfadors inclouen els ancoratges per a una subjecció correcta a la paret.

De quants litres he d’instal·lar l’escalfador a casa?

Per calcular la capacitat de l’escalfador, és important tenir en compte:

 • El nombre de persones que conviuen a la llar i que necessitaran disposar d’ACS.
 • La quantitat de litres que necessitaré en un moment determinat.
 • L’espai de què disposo per a la instal·lació de l’escalfador elèctric.

Recorda que la capacitat del dipòsit, que és on s’emmagatzema l’aigua calenta, ens determinarà la quantitat de litres d’aigua calenta dels quals podrem disposar en un moment concret.

El quadre següent és orientatiu, però t’ajudarà a determinar quina capacitat d’escalfador elèctric es podria ajustar més a les necessitats d’aigua calenta del teu habitatge:

capacidad termos

Es pot instal·lar tant en horitzontal com en vertical?

De la gamma d’escalfadors elèctrics ACTIVE d’ELNUR GABARRON, només la línia MULTIFIX és polivalent per a instal·lacions tant en vertical com en horitzontal. Només cal tenir en compte que per a les instal·lacions en horitzontal les preses sempre quedaran a l’esquerra.

És obligatori instal·lar una vàlvula termostàtica amb l’escalfador?

No és obligatori instal·lar una vàlvula termostàtica juntament amb l’escalfador, tot i que sí que es recomana fer-ho. Es pot adquirir independentment com a accessori